De Verwondering start augustus 2018

Meld je aan voor een kennismaking of vraag meer informatie aan

Aannamebeleid
Net als alle scholen heeft De Verwondering te maken met de landelijke regels voor aanname en verwijzing van leerlingen. Onze school staat open voor kinderen van de ouders die kiezen voor het oecumenisch en ecologisch karakter van onze school. Tijdens het kennismakingsgesprek en een eventueel daaropvolgend intakegesprek, komt de motivatie van de ouders nadrukkelijk aan de orde

Huisvesting en toelatingsbeleid
Bij de start van de school zijn we aangewezen op vervoer per bus naar een locatie elders in de stad, omdat in Nobelhorst geen lokalen beschikbaar zijn. De tijdelijke huisvesting in Nobelhorst wordt in de loop van 2019 opgeleverd. Het eigen schoolgebouw is naar verwachting gereed per augustus 2020. We hebben deze eerste 2 jaar bescheiden mogelijkheden om onze school vorm te geven. Ook zijn we in deze situatie beperkt in onze mogelijkheden om kinderen met een specifieke onderwijs- of opvoedingsvraag goed te begeleiden. Daarom hanteren we deze 2 jaar een terughoudend toelatingsbeleid. We richten ons op leerlingen die woonachtig zijn in Almere Hout of daar op termijn komen te wonen. We zijn nog niet in staat om een passend aanbod te bieden aan alle kinderen. Uiterst terughoudend zijn we de eerste 2 jaar in de aanname van kinderen die reeds op andere Almeerse scholen zitten.

Maak kennis met de eerste volledig ecologische basisschool van Nederland: De Verwondering in Almere Hout. Meld je aan voor een kennismakingsdag via het aanmeldformulier. Heb je nog vragen? Stuur dan een bericht naar directie@verwondering-almere.nl.

Neem contact op voor meer informatie over basisschool De Verwondering in Almere Hout.

Aanmeldformulier kennismakingsdagen


Dinsdag 26 februari 2019Dinsdag 19 maart 2019Dinsdag 16 april 2019Donderdag 23 mei 2019Dinsdag 18 juni 2019

Wil je meer informatie over onze unieke basisschool in Almere Hout? Wij vertellen je graag meer over wat duurzaam onderwijs op De Verwondering inhoudt en hoe wij jouw kind(eren) op een vrije wijze motiveren om meer te willen leren. Stuur je vragen naar directie@verwondering-almere.nl of gebruik het contactformulier.

In augustus 2018 opent basisschool De Verwondering in Almere Hout, onder leiding van Miranda van der Kamp en Paula van Kuijk

Contactformulier