Duurzaam onderwijs op ecologische basisschool:
verrijking voor Almere Hout

Vanaf augustus 2018 opent de eerste 100% ecologische basisschool van Nederland haar deuren in Almere Hout. De Verwondering vestigt zich in de jonge, groene en duurzame buurt Nobelhorst. Miranda van der Kamp en Paula van Kuijk staan aan het roer van deze unieke onderwijsinstelling waar duurzaam onderwijs de spil vormt.

“Vanuit onze kernwaarde ‘optimisme’ geloven wij in goed onderwijs voor ieder kind, in samenwerking met ouders én de omgeving. Wij zien kansen en mogelijkheden en denken in oplossingen. Wij zijn enthousiast, gedreven en toegankelijk. Ons onderwijs is volop in beweging!”

In augustus 2018 opent basisschool De Verwondering in Almere Hout, onder leiding van Miranda van der Kamp en Paula van Kuijk

Basisschool De Verwondering is onderdeel van Stichting Prisma

De Verwondering is onderdeel van Stichting Prisma. Stichting Prisma staat voor kleurrijk en kansrijk onderwijs voor ieder kind. Onze basisschool sluit zich hier volledig bij aan. Geen standaard klassikale lessen, maar duurzaam en stimulerend onderwijs door de kinderen ook zelf te laten ontdekken en op onderzoek uit te laten gaan.

Toegankelijke school met aandacht voor tradities
Wij zijn een oecumenische school. Ons uitgangspunt is dat wij kinderen laten kennismaken met christelijke tradities. Dit doen wij door samen te leven en samen te vieren. Christelijk, katholiek of een andere geloofsovertuiging: op De Verwondering is iedereen welkom!

Aanvullende informatie over De Verwondering

  • Kinderen volgen op onze school een continurooster: maandag t/m vrijdag van 8:30 – 14:00 uur.
  • Het houten schoolgebouw krijgt 14 binnenlokalen, 1 buitenlokaal en een speellokaal.
  • De school zal plaats bieden aan ongeveer 400 kinderen.
  • Wij werken samen met kinderopvang Sterrenrijk.

Meer informatie over onze unieke basisschool

Wil je meer weten over de eerste ecologische basisschool van Nederland? Wij geven je graag aanvullende informatie over bijvoorbeeld duurzaam onderwijs, het schoolgebouw en overige praktische zaken. Stuur je vragen naar directie@verwondering-almere.nl of vul het contactformulier in op de contactpagina.

Kennismaken met De Verwondering

Zie jij je spruit aankomend schooljaar op een volledig ecologische basisschool zichzelf verder ontwikkelen en de wereld ontdekken? Wij ontmoeten jou en je kind dan graag op een van onze kennismakingsdagen.