Direct contact? Mail: directie@verwondering-almere.nl

HomeOver De Verwondering

Over De Verwondering in Almere Nobelhorst 

Over De VerwonderingKinderen zijn de toekomst. En daar willen wij ze natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereiden. Deze voorbereiding gaat volgens De Verwondering verder dan goed leren lezen, schrijven en rekenen. Wij kijken ook vanuit het begrip duurzaamheid naar de toekomst van uw kind(eren). Dit doen wij door dit te integreren in ons lesaanbod en in ons handelen. Door verbinding en het voorleven wordt duurzaamheid zo op een natuurlijke manier onderdeel van het leven van onze kinderen.

Wij zijn de eerste volledig ecologische basisschool in Nederland en zijn gehuisvest in Almere Nobelhorst. Dit ecologische gedachtegoed ziet u terug in ons gebouw, in het gebruik van materialen en bijvoorbeeld door het zelf energie opwekken met zonnepanelen. Wilt u ook even binnenkijken? Dan kan via: https://youtu.be/jMEnU32AWo0

Ieder kind is anders. Ieder kind leert anders. Op onze ecologische school vinden wij het belangrijk dat je je als individu kunt ontwikkelen. Hiermee bedoelen wij dat elk kind de ruimte krijgt om te leren wat hij wil leren. Uiteraard binnen de kaders van de leerkracht. Door kinderen te begeleiden en te coachen geven wij ze verantwoordelijkheid over hun eigen leren. Uit onderzoek is gebleken dat dit kinderen motiveert en bijdraagt aan een positiever zelfbeeld. Talenten krijgen zo de kans om zich optimaal te ontplooien.

Vanuit onze kernwaarde ‘optimisme’ geloven wij in goed onderwijs voor ieder kind, in samenwerking met ouders én de omgeving. Wij zien kansen en mogelijkheden en denken in oplossingen.

Wij zijn enthousiast, gedreven en toegankelijk. Ons onderwijs is volop in beweging!

Lees hier onze missie en visie op onderwijs