Direct contact? Mail: directie@verwondering-almere.nl

HomeIn de praktijkEcologisch onderwijs

Continu verwonderen

De Verwondering is de eerste ecologische school van Nederland. “Hier leer je welk gedrag past bij wat goed is voor de natuur, we houden ons bezig met natuurlijk evenwicht en halen buiten naar binnen.”

Groen gebouw

“De kinderen krijgen les in een ‘groen’ gebouw. Als er een afscheiding nodig is, doen we dat met groene wanden in plaats van met kasten. Op de eerste verdieping is er een buitenlokaal. Daar mag je vies worden. Je mag daar experimenteren terwijl je leert hoe de kringloop van het leven in elkaar zit. Waarom groeien er in november geen aardbeien? Daarbij zie ik de kinderen uit diverse groepen samenwerken en leren van en met elkaar.”

Kansen en talenten

Iedere leerling van De Verwondering heeft laarzen op school staan. “We zijn gevestigd op loopafstand van het Beverbos. Andere scholen gaan daar op excursie naar toe, hoe mooi is dat? Wij gunnen kinderen continu de verwondering. Bij ons is verwonderen een grondhouding, ook voor collega’s. Wij zien kansen en talenten en geen moeilijkheden.”

 

“Vanuit verbinding komen tot leren”
- Team De Verwondering -

Talenten van kinderen

De Verwondering is een plek waar kinderen tot hun recht komen. “Bij ons krijgen ze een basis om verdere stappen in hun leven te maken. Dat doen we op een manier die betekenisvol is, dicht bij de natuur staat en aansluit bij de talenten van kinderen. Daarbij maken we ook gebruik van ICT. Digitale schoolborden, laptops en tablets gebruiken we ter ondersteuning om het beste uit het kind te halen. Ook hierbij staat samenwerken centraal.”